Where to Eat in Midwood and Sheepshead Bay

Sushi Hiro by Sheepshead Bay.
Foto: Tammie Teclemariam

Hierdie artikel het oorspronklik verskyn in Die jaar wat ek New York geëet het, ‘n nuusbrief oor eet deur die stad, een restaurant op ‘n slag. Teken hier in.

Vir so lank as wat ek in New York was, het ek van die Q-lyn suid van Prospect Park geleef. Wat kan ek sê? My voorkeur vir pastorale grasperke weeg swaarder as my begeerte om in ‘n woonbuurt met sy eie Sweetgreen te woon. Ons is baie ver van hipster Brooklyn in beide afstand en gees; die mense wat enige tyd anderkant die Newkirklaan-stop spandeer, het óf hier grootgeword óf verhuis om ‘n gesin te begin. Die atmosfeer is aansienlik meer gedemp, en goeie kos is volop.

Hier is my voorstel: Meer mense moet die Q (of die B) verby die park neem en afklim by een van die haltes wat hulle andersins kan verbysteek op pad na Brighton Beach. Hoekom dink ek is dit ‘n goeie idee? Ek is so bly jy het gevra.

Die Sheepshead Bay soesji “toneel.”
Terwyl ‘n voorkeur vir rou vis in ‘n maritieme gebied wat grootliks deur Oos-Europeërs bevolk is nie so verbasend behoort te wees nie, is die aantal soesji-kroeë tussen Midwood en Sheepshead Bay steeds verbysterend. Hulle is ver weg van die sober, groot-geld toonbanke van Manhattan, en dit is presies hoekom hulle so aantreklik is. Loer een middag in by Masuta Japanese Fusion, ‘n beskeie plek langs ‘n balletateljee en ‘n paar regskantore, en jy sal dalk vind dat dit besig is met senior burgers wat middagete eet op ruim porsies sashimi en rolletjies gelaai met kuit, kreef en mayo .

Die area se voorkeur vir ‘n meer oorvloedige styl van soesji-restaurant is versterk by Sushi Hiro, ‘n omakase-toonbank ‘n paar blokke van die Sheepshead Bay Q-stopplek af. Toe ek gaan sit, was sjef Hiro self besig om iets soos ‘n beesvleis en foie gras nigiri aan die brand te steek vir die twee 30-iets paartjies wat by die kroeg eet. Vir die volgende hap het Hiro ‘n blikkie Petrossiese kaviaar uitgehaal. ‘n Nagemaakte orgidee het langs my plek-omgewing opgedoem, waaragter ek ‘n skudder van goue vlokkies gewaar wat later die kladjie kaviaar sou vergul wat oor ‘n uitgeblaasde stuk tuna bo-op ‘n ander klein skeppie tartaar.

Sushi Noz, dit was nie, maar die paartjies by die kroeg het lekker gekuier. “Het jy iets spesiaals,” het een ou vir die sjef gevra, “sodat ek vir my vriend kan sê ek het iets gehad wat hy nog nie gehad het nie?” Hiro het deur die lowboy-yskas gekyk en ‘n paar oesters uitgehaal, wat hy oopgemaak en met nog kaviaar versier het. Toe het hy dit aan hierdie ooglopende gereelde mense bedien en aan die einde van hul maaltyd by hulle aangesluit vir ‘n skoot onthalwe.

Uitstekende no-fiets pizza van iewers nuut.
Die area kry nie seer vir pizza nie – Di Fara en L&B Spumoni Gardens is tog hier – en die plek waaroor ek deesdae die opgewondeste is, is Lucia Pizza, ‘n baie Brooklyn salon wat ‘n paar weke gelede op Laan X geopen het (en wat, sover ek kan sê, geen verbintenis het met ‘n anders Lucia Pizza in Queens). Vir nou verkoop dit twee goed: knoffelknope en pizza, óf heel pasteie óf $3 snye. Die blase, borrelende kors is van die beste wat ek nog gehad het – gis en stewig, proe soos vars brood – en die lys van toppe is indrukwekkend beknop. (Selfs al maak hulle voorsiening vir die byvoeging van warm heuning, die ergste pizza-neiging.) Die hoekspasie was vroeër ‘n Atomic Wings, en die verandering het een potensiële klant teleurgestel wat die ander aand gestop het. “Ons is net pizza,” moes die Yankees-gekapte ou wat die register werk, verduidelik. En dit, dink ek, is soos dit moet wees.

Lucy Pizza.
Foto: Tammie Teclemariam

Die skares, of liewer, die gebrek aan skares.
Ek het na Lagman House gegaan, wat na bewering die enigste restaurant is wat Dungan Chinese kos in New York bedien, vir sy vars getrekte noedels met gesmoorde beesbredie. Ek het die hele plek vir myself gehad. Dit was so leeg dat ek kon hoor hoe die sjef my noedels in vorm klap oor die musiekvideo’s wat op die TV agter in die ruim kamer stroom. Dit is nie, met ander woorde, ‘n deel van die dorp waar jy uiteindelik sal veg vir ‘n bespreking met mense wat van ‘n restaurant op TikTok geleer het nie.

’n Ware 24-uur-bestemming wag.
Die teken vir Aksaray by die Kings Highway stop proklameer “Open 24 Hours” in helder wit letters onder sy naam. Hiervoor alleen behoort die klein Turkse restaurant meer bekend te wees as wat dit is. Ek sien dit nooit onder die beste laataand-eetplekke gelys nie, ‘n groep waaraan ek dink dit baie behoort.

Op ‘n onlangse drie minute se stap van die treinhalte af, het ek dit oorweeg om my bestelling te laat gaan, en het nie regtig die voordeel van die twyfel gegee aan die atmosfeer van ‘n deurnag-gyrowinkel nie. Toe ek na die register toe stap om te betaal, het ‘n jong ou uit die kombuis gespring om te vra hoe ek my adana-kebab op Turkse brood geniet het. Ek het hom die waarheid vertel – baie goed – en toe gevra of hulle regtig 24 uur oop is. Beide hy en my kelnerin het nadruklik geknik, “Ja! as jy vyfuur in die oggend kom, kan jy hier sit!” het hy gesê en na die eetarea beduie, alhoewel hy verduidelik het dat die rooster van 05:00 tot 9:00 gesluit is, maar jy kan steeds die voorbereide kos bestel (soos gebraaide eiervrug met tamatiesous).

Turkse kos is ‘n spesialiteit van hierdie deel van Brooklyn met jarelange restaurante soos Aksaray en Taci’s Beyti. En nou is ‘n nuwe gunsteling, volgens ‘n vriend van my wat in hul afleweringsone woon, Burchak Pide, ‘n relatiewe nuwe restaurant en bakkery wat spesialiseer in gevulde Turkse platbrood genaamd pide sowel as vleisagtige lahmacun, wat mense dikwels net “Turks” noem. Pizza.”

Liman.
Foto: Tammie Teclemariam

Die uitsigte.
Tydens ‘n onlangse weeksdagmiddagete by Liman – ‘n restaurant aan die water in Sheepsheadbaai wat in allerhande vis spesialiseer – het ek die eerste keer die skare opgemerk: ‘n groep van vyf vroue by ‘n ronde hoek in die tafel wat gelyk het of hulle iets met skottelgoed seekos vier , nog ‘n tweekoppie wat oor kruisementtee gesels, en ‘n ouer paartjie wat hul maaltyd afsluit met ‘n bord gesnyde vrugte. Toe neem ek die uitsig oor die baai op ‘n bewolkte dag deur die vloer-tot-plafon vensters (wat op warmer dae oopgemaak word), en ek het myself gedwing om ‘n foto te neem, so ook die man wat ‘n paar alleen ingekom het. minute later om ‘n bietjie sop, ‘n herderslaai en ‘n glas Turkse wyn te eet.

’n Beter braaivleistoebroodjie.
Roll-N-Roaster op Emmonslaan is net so bekend vir sy vintage bruin-en-oranje kleurskema as vir sy braaivleis met jus. Maar ek is meer lief vir die kos by die minder flambojante landmerk Brennan en Carr, waar jy tafelbediening en kruike bier kan kry om saam met jou dubbelgedoopte braaivleistoebroodjie te gaan.

Sommige restaurante sal jou dalk ignoreer – op ‘n goeie manier.
Al wat ek wou hê toe ek by Anyway Café instap, wat ook ‘n buitepos in die East Village het, was ‘n martini. Maar toe ek die blomblaarbesaaide tafels en die kroegman se rooi blad sien, het ek dadelik my fout besef.

“Gelukkige Valentynsdag!” het die kroegman in Russies-geaksenteerde Engels uitgespreek. “Het jy n bespreking?” Toe ek antwoord dat ek net ‘n drankie wil hê, het sy my teleurgesteld gekyk, maar besluit om dit toe te laat aangesien die restaurant nog leeg is. “Ons het ’n spesiale spyskaart,” sê sy en wys na ’n lys wat lewerpatee en crème brûlée bied. Ek het geweier en probeer so polities moontlik wees. “Dis oukei,” sê sy, sny my af en verskuif haar aandag na ’n paartjie wat deur die deur gestap het. “Het jy n bespreking?” het sy hulle gevra.

Die Manhattan-ligging is altyd vol middestad tipes; hierdie buitepos, aan die ander kant, is nie net Russiese tema nie, dit is ook vol Russe. Die personeel, die mans by die kroeg, die paartjies wat instroom. Alhoewel dit sommige klante soos indringers kan laat voel, het ek dit vertroostend gevind om min of meer geïgnoreer te word, in staat te wees om ‘n bietjie aarbei-geïnspireerde vodka in vrede te teug, om absoluut niemand te ken nie. sou my pla.

59. The Double Windsor 60. Koko’s 61. Maison Premiere 62. Soba Azuma 63. Alison 64. Mile End 65. Lucia Pizza 66. Anyway Café 67. Sushi Hiro 68. Lagman House 69. Masuta Japanese Fusion 70. Liman 71.saray

see almal

Leave a Comment