What’s the Best Birthday Bar in NYC?

Die Nege.
Foto: Tammie Teclemariam

Hierdie artikel het oorspronklik verskyn in Die jaar wat ek New York geëet het, ‘n nuusbrief oor eet deur die stad, een restaurant op ‘n slag. Teken hier in.

Hallo! Dit was my verjaarsdag verlede week. Ek was hard vir ‘n goeie viering sedert 13 Maart 2020, toe ek my 30ste partytjie gekanselleer het, wat toevallig saamgeval het met die aankoms van COVID-19 in New York. Toe, verlede jaar se verjaardag het aangebreek voor entstowwe, so dit was ‘n lae-sleutel saak. Hierdie jaar moes ek dit reg doen. Ek het hierdie jaar se verjaarsdag nodig gehad om Groot te wees. Ek het ‘n geleentheid nodig gehad. Ek moes die Tao van 2022 vind – twintig-twintig-Tao, as jy wil, ‘n restaurant wat nie ‘n nagklub is nie, maar ook nie nie ‘n nagklub. Maar ek was nie heeltemal seker wat daardie plek is nie, net dat dit waarskynlik nie nog Tao is nie. Hoe sal ek dit vind? Ek het gewonder. Waarheen sal ek gaan?

Op die ou end het ek die enigste redelike ding gedoen en besluit om ‘n klomp verjaardagetes te hou, en dan te kies watter een ek die beste hou. Dit is regte joernalistiek, mense!

Ek het eers ‘n gesaghebbende naglewe-bron gesoek, spesifiek ‘n TikTok van Bella Hadid wat ‘n oester eet in die swak verligte kamer wat sy “New York se warmste restaurant” genoem het, wat in die kommentaar geïdentifiseer is as die Nines, ‘n luukse klavierkroeg in die herbedoelde Noho Ruimte wat vroeër Acme was en nou daarop gemik is om ‘n deftige aandeteklub te wees vir die soort persoon wat in sy pre-pandemiese bloeityd by Acme sou partytjie gehou het. Maar omdat ek hierdie TikTok op ‘n Donderdag ontdek het, en ek op ‘n Vrydag wou gaan, is ek gekonfronteer met die baie werklike bedreiging dat ek dalk nie sou inkom nie. So, ek het my daartoe verbind om alles uit te voer en myself gevra: Wat sou Bella doen? Toe stuur ek ‘n e-pos aan die restaurant se publisist om te kyk of sy my kan help om ‘n sitplek te bespreek.

Toe ek om 19:00 daar aankom, was daar nog ‘n handjievol sitplekke oop vir almal wat lus was vir ‘n $26-skemerkelkie. Terwyl die voorste sitkamer effens meer gedemp is, sodra jy deur die swaar rooi gordyn in die eetkamer ingaan, is dit soos ‘n portaal na ‘n Valentynsdag-hotelsuite, met rooi papiermure en rooi rusbanke en luiperddruk mat wat voel soos om op te loop onderklere.

Alhoewel die ruimte self uiters bedompig was, het dit nie gelyk of daar baie romantiese paartjies in die skare was nie. Ek het baie twee-tops van vroue gesien wat na vriende gelyk het, soos die paar langs my by die kroeg, wat informeel gedra het en sampioenpaté eet. Groter groepe is uitgespan in die rooi hokkies en banke om die vertrek: drie vroue was in een van die gesogte hoeke; Gen Z is verteenwoordig deur ‘n tafel van jeugdiges, insluitend ‘n ou in ‘n swart hoodie en wit emmerhoed wat my spyt gemaak het dat ek enigsins gedink het aan wat ek daardie aand gedra het; en ‘n tafel van sewe ouens het ‘n ronde vonkelwyn gedrink. Ongelukkig het geen bekendes daardie aand gesien nie, ten minste vir my oog.

Dit was te dof om die spyskaart te lees, so ek het die kroegman vir ‘n aanbeveling gevra. “Die aartappel is wonderlik,” het hy gesê. Ek het na die spyskaart gekyk en bevestig dat hy die “Kaspiese aartappel” bedoel, wat $95 gekos het as gevolg van die 30 gram Osetra-kaviaar wat belowe is om bo-op hierdie luukse spud te wees. Wat sou Bella doen? “Ek sal die aartappel hê,” het ek gesê.

By die Nines staan ​​VIP vir Very Important Potato.
Foto: Tammie Teclemariam

Die klavierspeler was in die middel van ‘n weergawe van Elliott Smith se “Waltz #2 (XO)” en ek was halfpad deur ‘n Cosmo toe iemand ‘n bord van die huis porselein met my verjaarsdag aartappel neersit, sy vleis opgegrawe en verryk met baie van suiwel voordat dit terug in sy vel gelaai word, ‘n quenelle van swart kaviaar ten volle vertoon in die middel. Ek het geen twyfel gehad dat ek elke gram van die 30 beloofde op die spyskaart gekry het nie; om die waarheid te sê, ek het gewonder of enige mens enigsins soveel kaviaar moet eet.Maar toe gryp ek die pêrelmoer-lepel en grawe in.

Toe ek klaar was en rondkyk, het ek nie eintlik gesien dat daar baie geëet word nie. Toe, om 9:30, was dit soos ‘n dam wat gebreek het, en ‘n golf van mense geklee in swart het die eetkamer oorstroom. Teen die tyd dat ek kort daarna weg is, was die vibe-skof formeel gevestig met ‘n uitsmyter by die deur wat nie daar was toe ek aangekom het nie.

Alhoewel toegeeflik, was Bar Potato ‘n bietjie te mak om my nuwe Tao te wees. Ek het iets nodig gehad wat die “anything goes”-energie van ‘n rave kombineer met net ‘n vae voorgee van kos, ‘n plek waar ek saam met ‘n klomp vriende kon kuier, maar waar ons ook ‘n paar nuwes kon maak as die omstandighede reg was.

Almal wat ek gevra het, het ‘n ander opinie gehad oor wat dit kan wees. ‘n Kosredakteur wat ek ken, het die West Village-handrol-plek Nami Nori aanbeveel, nadat hy onlangs vir ‘n partytjie was. My voormalige medewerker het Joyface uitgegooi “vir disco vibes,” terwyl ‘n jonger vriend die Chinatown rooisous joint Forlini’s voorgestel het, “as jy nie omgee of die kos goed is nie.” Uiteindelik het ek werklike cool persoon geraadpleeg en kom jy? nuusbriefkorrespondent Brock Colyar, wat onlangs haar eie verjaardag by die Jane (die dak, nie die balsaal nie) gevier het, maar ook die Georgia Room by die Freehand aanbeveel. Hotelle, het dit gelyk, was die pad om te gaan. Nadat ek die toneel ondersoek het, sowel as my vermoë om ‘n Saterdagaand bespreking vir agt mense die vorige aand aan te teken, het ek besluit om fees te vier by Bar Blondeau in die Wythe Hotel, want die 2022 weergawe van ‘n losbandige aand uit vind beslis op ‘n dak plaas wynkroeg in Williamsburg.

Aandete by Bar Blondeau.
Foto: Tammie Teclemariam

Sit saam met my sewe-persoon entourage onder industriële vensters wat uitkyk oor Manhattan, en bestel bottels produsent sjampanje en natuurlike wyn oor ‘n aandete van Caesar slaai, kabeljou fritters, patat, jamon en oesters, dit het alles reg gevoel (hoewel, een keer weer, my tafel het meer kos gehad as enige van my bure’). Die kroeg was op kapasiteit, danksy ‘n troupartytjie wat tientalle goedgeklede mense op die toneel afgelaai het wat oor die elektrodans-slag gesels. Ek en my vriende het gekyk hoe twee bekoorlike ouens ‘n tafel vroue suksesvol lok om met ‘n bottel sjampanje met hulle te praat, en het opgemerk dat ons meer daarvan in die wêreld wil sien, alhoewel ons nou op ‘n rondte martini’s was, espresso en andersins, en het redelik goed gevaar sonder enige inmenging.

Teen my werklike verjaarsdag – Maandag, as jy tred hou – het ek nog ‘n partytjie in my gehad en ‘n vriend gevra om by my aan te sluit vir ‘n à la carte Peking-eend by Decoy, maar dit was gesluit ten spyte daarvan dat dit aanlyn as oop gelys is, so ons het gevind dat ons op die laaste oomblik pret in die westelike dorpie gesoek het.

Dit was die dag ná die daglig-spaartyd-omskakeling, wat my die verjaardaggeskenk gegee het van ‘n ekstra uur son op ‘n 50 grade dag, so toe ons by die Dante-patio verby is – toegedraai om die hoek van Hudson- en Perrystraat, vol sorgelose middagdrinkers – om te stop vir ‘n sagte margarita en ‘n bestelling van bros calamari was ‘n no-brainer.

Na ‘n rondte aperitivi was ons gereed vir iets meer aansienlik en het nog ‘n blok na Anton’s gevorder, waar ek en my vriend die indruk gehad het dat ons in ‘n baie luukse gesinsrestaurant was gegrond op die aantal tafels wat ons met kinders gesien het. (Om eerlik te wees, dit was nog lig uit, en ‘n Maandag.) Ons het ons engelhaar francese en skaap ragù geëet, gelukkig om dit te eet, maar ook oortuig daarvan dat dit nie sou wees waar ons aand geëindig het nie.

Ons het vasgehou aan ons tema van restaurante wat na mans vernoem is, en ek het ons na Saint Theo’s gelei, waar ek die skare opgemerk het elke keer as ek verbygestap het. Dit het gelyk na die perfekte plek om die nag af te sluit met ‘n buitensporige nagereg.

Terwyl die restaurant in werklikheid besig was op ‘n Maandag (daar was geen gratis tafels nie, maar ons kon die hoek van die kroeg gryp), en die meeste mense het vol maaltye geëet, het my hart gesak toe ons twee nageregte opdaag: gaar oliebolle en smaaklose, krummelrige sjokolade-trifle wat my vriendin tot ma “oneetbaar” gemaak het. Helaas, al het ons die meeste van ons nageregte eenkant toe geskuif, het ons opgemerk dat niemand anders ‘n slegte tyd gehad het nie, en daarom was ons ook nie. “Ek hou daarvan om te kyk hoe die regte mense in droë vis verstik en maak asof dit goed is,” het my vriend verduidelik. Alhoewel ek die kos meer geniet het en meer pret gehad het by die ander restaurante op my verjaardag-mini-toer, het ek ‘n klubstaurant hier in Bleeckerstraat gevind, groot skares, teleurstellende kos, en al.

Grafiese: Grubstraat

91 La Vara 92 Long Island Bar 93 Flip Sigi 94 Katana Kitten 95 Korzo 96 Sea Witch 97 Frenchette 98 Rooi skuifspeld 99 Buvette 100 The Nines 101 Tanoreen, 102 Bar Blondeau, 103 Dante(Hudson St), 104′ Saint, 104′ Saint, 6, Anton 0 Abe’s Pagoda Bar, 107 Amuni

see almal

Leave a Comment