What Makes Long Island’s Bagels So Great?

‘n Oorvloed van Long Island bagels.
Foto: Christian Rodriguez

‘n Paar Sondae gelede het ek iets gedoen wat ek op baie naweekoggende die afgelope paar jaar gedoen het, en met my 2014 Jetta ooswaarts langs I-495 na Jerigo Turnpike gery, effens skaam. Ek het myself gevra, soos ek altyd tydens hierdie ritte doen, of ek ‘n mate van lojaliteit aan New York City verraai. Ek het gewonder wat my na Long Island gedwing het, maar ek het reeds die antwoord geweet: ek wou ‘n paar bagels hê.

Toe ek by Hicksville kom, het ek by die parkeerterrein vir Bagel Boss ingetrek. Daar is gewoonlik ‘n lyn, en vanoggend was nie anders nie. Ek het agter ‘n vrou gestaan ​​wat soos Lady Gaga s’n gelyk het Huis van Gucci karakter as sy deur Susie Essman gespeel is. Agter my het ‘n ouer man met ‘n baard herhaaldelik “Nee” in sy flip-foon geskree. Ons was almal om dieselfde rede daar, maar ek is seker ek was die enigste een wat sleg gevoel het daaroor.

Die lyn het stadig beweeg, so ek en die Essman-lookalike het begin praat. “Hoekom sou jy sleg voel?” het sy gevra nadat ek my skuld erken het. “Dit is die beste bagels in die wêreld – almal weet dit.” So verseker wat sy was in haar oortuiging dat ek nie durf waag om vir haar te sê: “Nee, amper niemand weet Long Island is waar jy gaan vir die beste bagels in die wêreld nie.”

Papawersaad met olyfroomkaas van Bagel Boss
Foto: Christian Rodriguez

Natuurlik, ek het gehoor mense van Long Island sê vir my die bagels is beter daar buite, maar om eerlik te wees, ek het gehoor dat mense van Long Island vir my sê baie dinge is beter daar buite. Ek sou dalk nooit self uitgevind het as ek nie eers gehoor het van Bagel Boss se T-hemde, Grateful Dead-ontwerpe waar hulle die steel jou gesig logo met ‘n bagel of gee die dansende bere een om vas te hou. Ek is ‘n sucker vir handelsware, en ons het ‘n motor gehad, want my vrou het dit nodig gehad terwyl sy op skool was. So ek het uitgery en gedink ek sal in elk geval ‘n bagel kry aangesien ek daar was.

Een hap was genoeg om my te oortuig dat die bagels nie een van die eienskappe besit waaroor ek in die stad kla nie. Dit het nie die kou van ‘n flotasietoestel of ‘n glasuur aan die buitekant gehad nie. In plaas daarvan was dit sagter en ligter, en dit het my laat dink aan die bagels wat ek as kind geëet het. En dan is daar die eenvoudige feit dat plekke op Long Island geneig is om hul eie bagels te bak, en hulle doen dit op dieselfde plek waar hulle dit bedien. Dit word al hoe skaarser in die stad, waar plekke alte dikwels buite die perseel bak of, erger nog, die bakwerk aan iemand anders uitkontrakteer.

Ek het verslaaf begin om ander winkels op die eiland te ondersoek. Hulle lyk eenvormig eenvoudig. Hul tekens, as hulle dit het, is nie deur ‘n duur firma ontwerp nie: West Islip Bagels se buitekant vertoon “Hot Bagels” in twee verskillende lettertipes langs die winkel se logo, wat ‘n hergebruikte Pillsbury Doughboy is met ‘n Yankees-logo op sy bors. Binne is die stereo ingestel op WBAB (“Long Island se enigste klassieke rock”) of Howard Stern, en daar is die onmiskenbare klank van mense wat kibits, van ouer ouens wat sit en gesels, koffie drink, en pluk aan hul bagels. Dit is ‘n pragtige ding, ou New York City-energie wat na die voorstede verskuif is.

Knoffel met scallion roomkaas van West Islip Bagels.
Foto: Christian Rodriguez

Daar is lyne, maar nie omdat kliënte van ‘n winkel op Instagram of TikTok gehoor het nie. Long Islanders gaan na ‘n plek soos Bagel Boss, want, wel, dit is ‘n plek om te gaan. Daar is geen voorgee nie, en dit strek tot die bagels self.

Dit is ‘n slegte tyd vir New York City bagels, aangesien beide Kalifornië en Connecticut aangewys is as plekke wat beter bagels maak, en laat ons nie eers by die Montreal-bespreking ingaan nie. Ek wil nie opstapel nie, maar dit lyk of daar ‘n groeiende konsensus is dat die stad se bagels dalk nie is wat hulle was nie.

Om meer insig te kry, het ek Kate Arfin gebel, ‘n televisievervaardiger wat in die stad woon en naby Bagel Master in Syosset grootgeword het. Toe sy die eerste keer na Manhattan verhuis het om by NYU te begin, sê sy dat sy vinnig geïrriteerd geraak het vir die bagelkultuur in die middestad. Die bagels se smaak en tekstuur was een ding, maar dit was die “no toasting”-reël wat sommige winkels afdwing wat haar oor die rand gedruk het. “Ek wil my bagel vars hê ander gerooster. Nie die een of die ander nie,” het sy verduidelik. “Ek verstaan ​​dit nie.” Arfin het gesê dat ‘n vriend haar onlangs in ‘n selfs meer onheilspellende plan ingelei het: “Sy sê daar is ‘n plek wat 50 sent ekstra vra om te roosterbrood. Dit maak net nie sin nie! Dit is soos om vir iemand ‘n rou bagel te gee en dit te probeer voorgee as vars.”

Bagel Master en sy volkoring alles met lox roomkaas. Christian Rodriguez.

Bagel Master en sy volkoring alles met lox roomkaas. Christian Rodriguez.

Om duidelik te wees, ek sê nie elke bagel op Long Island is beter as elke bagel in New York Stad nie, maar as ‘n geheel gesien, word die bagels in New York se mees oostelike voorstede krimineel onderwaardeer. Ek vermoed dat een rede waarom meer mense nie van Long Island se heerlike bagels weet nie, weens Long Island self is. Dit het nog altyd in die skadu van die stad bestaan, en dit is moeilik, indien nie onmoontlik nie, om sonder ‘n motor te verken. Long Island se bagelwinkels is min of meer ondeurdringbaar vir buitestanders.

Een persoon wat dit wil verander, is Vadim Nayman, die eienaar van Bagel Master. “Ek het dit landwyd geneem,” het hy gespog toe ons gaan sit het om te gesels, ‘n bewering wat hy letterlik bedoel het, deur al die state en stede waarheen hy bagels stuur, af te raas. Hy het gesê dat hy nie seker is hoekom daar so ‘n aanvraag na sy bagels buite die staat New York is nie – miskien wil mense net ‘n voorsmakie van die huis hê – maar hy is bly om te verplig, om middelmanafleweringsmaatskappye uit te sny en al die versending self te hanteer.

Maar hoekom, het ek gedruk, is sy bagels so aantreklik? “Konsekwentheid,” het hy geantwoord. “Dit is iets wat ek lank gelede geleer het – wanneer ‘n bagel eendag op ‘n sekere manier proe, en dan smaak dit anders op ‘n ander, is dit die ergste ding.”

Ek het gedink hoeveel keer ek gewonder het of my plaaslike Brooklyn-bagelwinkel ‘n af dag; oor hoe twee bagels van dieselfde plek kan lyk en voel asof hulle van heeltemal verskillende winkels is; hoe ek met my eie oë gesien het hoe winkelwerknemers na die naaste kruidenierswinkel gestuur word om gerookte salm aan te skaf omdat iemand die groothandelbestelling opgemors het. Nayman weet hoeveel werk dit verg om te verseker dat sy bagels altyd dieselfde is – en dat dit nie nodig is om iets te verander as dit reeds wonderlik is nie.

‘n Alles bagel met veggie roomkaas van Bageltown van Levittown. Christian Rodriguez.

‘n Alles bagel met veggie roomkaas van Bageltown van Levittown. Christian Rodriguez.

Dit is die rede waarom ek ‘n uur sal aanhou ry om bagels te kry, selfs al is daar tientalle winkels binne stapafstand van my woonstel af. Ek weet dat ek bagels sal kry anders as enigiets wat ek in die stad kry, en ek is redelik vol vertroue dat ek in die proses interessante mense sal aanhou ontmoet.

Ek het oor dit alles gedink toe ek na my motor buite Bagel Master gestap het voordat ek onderbreek is deur iemand wat gesê het hy het gehoor hoe ek met Nayman praat en wou inweeg. new York Tydskrif,” het hy by wyse van inleiding gesê. “Ek het Jimmy Breslin een keer ontmoet.” Hy het vir my gesê hy is “Paul van Woodbury,” asof hy inbel om sport op WFAN te praat. Hy het verduidelik dat hy van Brooklyn na Long Island verhuis het toe hy ‘n kind was en dat hy Brooklyn nie ‘n bietjie gemis het nie, want dit is te duur en, soos hy dit gestel het, “Ek het ‘n bagel gaan haal by die plek waar ek gegaan het. toe ek ‘n kind was, en hulle doen nou joga daar.”

Paul van Woodbury het sowat tien minute lank met my gesels totdat hy gelukkig ‘n telefoonoproep gekry het wat hy moes neem. Voordat hy geantwoord het, het hy my met hierdie bietjie afskeidswysheid gelaat: “Ek wil seker maak jy vertel vir almal van jou tydskrif of blog of wat ook al dit is dat jy reg is: Die beste bagels in die wêreld is net hier.”

Bagel Boss, die oorspronklike.
Foto: Christian Rodriguez

1. Bagel Baas, Hicksville
2. Bagel Meester, Syosset
3. West Islip Bagels, West Islip
4. Bageltown van Levittown, Levittown
5. Country Hot Bagels, Northport
6. Gotta Getta Bagel, Woodmere

Leave a Comment