The Year I Ate New York Goes to Midtown at Night

Foto: Grubstraat

‘n Looplys van oral waar ek was, week 22: 215 Little Georgia 216 Tomi Jazz 217 Le Bernardin 218 Aldo Sohm Wine Bar 219 Valerie 220 PJ Clarke’s 221 Chambers 222 Fonda

Midtown is terug, of so bly mense vir my sê. Ek is nie oortuig nie, meestal omdat dit klink soos propaganda van maatskappye wat desperaat wil hê jy moet terugkeer kantoor toe. Maar ek het nuuskierig genoeg geword om self te sien, hoewel ek minder belang gestel het in die toeristerestaurante en na-werk happy-hour-kuierplekke wat tot dusver die hooffokus van hierdie gesprek was. Wat ek wou weet, was of enige werklike New Yorkers saans in die middestad uitgaan.

Soos baie mense wat eens as interns gewerk het, was die meerderheid van my maaltye in die middestad spesiale middagete van een van drie Szechuan-plekke, of slaaie van Chop’t. Wanneer iemand my vra oor ‘n restaurant in Times Square, dink ek steeds eerste aan Olive Garden.

Ek het gereken as enige restaurant my jarelange oortuiging kon verander dat die middestad net New York se duurste kulinêre woesteny is, sou dit Le Bernardin wees. Hoekom nie, reg? Ek het in die koue kroeg gaan sit (fancy restaurante is altyd te koud), om die volledige spyskaart af te sien ten gunste van ‘n glas rosé-sjampanje, oesters en salm-rillettes om dinge lig te hou, want die kroeg was redelik leeg in vergelyking met die hoofeetkamer, veral vir ‘n Vrydag, en ek het nie gevoel nie. soos om rond te bly vir meer as voorgeregte. Op pad uit het ek by Aldo Sohm Wine Bar gestop, iets van ‘n susterrestaurant van Le Bern, maar dit was reeds in sluitingsmodus en yl bevolk, ‘n volle uur voor sy sluitingstyd.

Le kroeg kamer by Le Bernardin.
Foto: Tammie Teclemariam

Daarteenoor is dit steeds baie moeilik om ‘n sitplek by die Polo Bar te kry, tensy jy ‘n ou ken (ek ken ‘n ou), maar ek dink wel ek het iemand bespied wat in ‘n instapsitplek by die kroegkamer op die grondvloer praat. , wat almal vir my gesê het onmoontlik sou gewees het tydens sy vroeër dae, selfs al het jy nougeset gehoor gegee aan die hoë-glans WASP-dragkode. Ek sweer ek het selfs iemand in jeans gesien die aand toe ek gegaan het.

Ek was daar op Memorial Day-naweek, wat ek gedink het dalk stadig sou wees met mense wat die dorp verlaat, maar elke sitplek was vol, en gesprekke by die onderste klubhuis-eetkamer het gevloei op die volume van ‘n hoërskool-kafeteria. By die tafel langs my het een ou Frans gepraat met ‘n ou wat in Nederlands gereageer het. Ek het gevra waar hulle vandaan kom en hulle het gesê hulle het van Monaco na New York vertrek om die Formule 1 Grand Prix daardie naweek te vermy. (Hulle was ook van plan om in Saga en Per Se in te gaan terwyl hulle in die dorp was.)

Selfs met die stad se terugkeer-na-kantoor-druk wat teen ‘n ietwat ontspanne pas vorder, het ek steeds gedink ek sal beter geluk hê om werklike New Yorkers op ‘n weeksaand te vind, wat my na Tomi Jazz gebring het op ‘n Donderdagaand toe ek vertrek het Brooklyn ‘n bietjie te laat om enigiets anders te doen.

Dit voel of dit veronderstel is om ‘n geheim te wees, maar die lyn wat by die voordeur uitgestrek het, is ‘n bewys dat die woord uit is. Volgens ‘n bediener kan die wag om in te kom tot twee uur oor die naweek wees, en jy moet eintlik daar staan; daar word geen besprekings geneem nie en jy kan nie net jou foonnommer op ‘n lys plaas om later ‘n SMS te stuur nie. Ten minste is dit demokraties.

Wag vir Tomi Jazz.
Foto: Tammie Teclemariam

Al die mense wat voor my gewag het, was in hul vroeë 20’s. Daar was ‘n groep van vier wat ‘n boks Insomnia-koekies gedeel het en TikToks gekyk het; ‘n self-geïdentifiseerde finansies ou wat ‘n leë, sakbedekte lang seuntjie van iets op die hoop vullissakke op die sypaadjie gegooi het; en ‘n meisie voor hulle wat ‘n baie openbare FaceTime-oproep gehad het.

Dit was iewers rondom my 20ste minuut van wag toe ‘n paartjie uit die klub kom en opmerk dat die tou so kort lyk. Op die ou end het dit my ongeveer 45 minute geneem om in te klim en ‘n sitplek by die kroeg te kry.

Tomi Jazz is een van die coolste plekke waar ek hierdie jaar was. Die kos is handboek Japannese troos dinge, soos mentaiko pasta, gebraaide oesters, en mapo tofu, en bedagsaam voorberei vir wat dit is. Boonop is dit alles redelik billik geprys, wat waarskynlik ook bydra tot ‘n stampvol skare wat toeriste met Castiliaanse aksent kan insluit, ‘n ouer ou wat alleen ‘n boek lees, en mense wat bier drink en Japannees praat aan die verste punt van die kroeg. In so ‘n gesellige ruimte kon ek vriende maak met die twee 25-jariges wat agter my in die ry gestaan ​​het, wat gesê het hulle woon in die buurt en het daarna by ‘n tafel langs my kroegsitplek gesit. Ek het ‘n bottel sake vir ons bestel om te deel en nou is ons basies bestes.

Van my plek aan die kortkant van die kroeg, weg van die verhoog, het die lewendige musiek sekondêr gevoel, maar as ek teruggaan, sal ek steeds wil onthou om ‘n bietjie kontant te bring om die groep aan die einde van die aand te gee. (Ek kan ook probeer om ‘n nader tafel te kry.)

Japannese besighede is natuurlik al dekades lank deel van die middestad se ekonomie, wat oorspronklik voorsiening maak vir expats in New York, en nie net in die vorm van soesji-kroeë en vibey-jazzklubs nie. Geïnspireer deur Tomi, het ek myself gevind terug bedags in die middestad, op soek na ‘n paar tradisionele Shiatsu by Salon de Tokyo, wat sedert 1971 oop is en ten minste op ‘n stadium bekend was as ‘n ontspanningsplek vir bekendes, waar loodregte metaalstawe aan die plafon en mure bo die masseertafel vir die masseuse om aan vas te hou terwyl hulle op jou rug trap. Ek beveel hul dienste sterk aan, en as jy klaar is, sal jy perfek geleë wees om ‘n paar blokke na die oorspronklike PJ Clarke’s te stap vir ‘n na-spa-ete, wat presies is wat ek gedoen het. Ek het een van die beste Bloody Marys van my lewe en ‘n paar vis en skyfies gehad terwyl ek op ‘n winderige somermiddag by ‘n tafel naby die ingang gesit het. Daar was baie mense by die kroeg, en die agterkamer, wat vasgehou het aan daardie ou-skool openbare huis-gevoel, het gelyk of dit omtrent half kapasiteit was. Nie te sleg vir die middestad nie, alles in ag genome.

PJ Clarke’s is dalk toeristies, maar dit maak ook ‘n fyn Bloody Mary.
Foto: Tammie Teclemariam

see almal

Leave a Comment