Kilolo Strobert’s Grub Street Diet

Kilolo Strobert drink ‘n bietjie wyn.
Illustrasie: Margalit Cutler

Kilolo Strobert het einde verlede jaar die eienaar geword van die Prospect Heights-wynwinkel waar sy haar loopbaan begin het. Al het sy net by Gefermenteerde druiwe vir ongeveer ‘n jaar, en daarna tyd by plekke soos Zagat en FreshDirect deurgebring, het sy in kontak met die eienaars gebly. “Drie of vier jaar gelede het ek gesê: ‘Wanneer julle gereed is om te verkoop, nader my en ek sal dit uitvind’,” onthou sy. So in September het sy dit uiteindelik saam met haar vriend Max Katzenberg gekoop. In baie opsigte is dit ‘n tuiskoms: Strobert het naby in Crown Heights grootgeword, waar haar gesin in die agterplaas sou braai, en het hoërskool aan die Upper West Side gegaan, waar sy ‘n aanvullende opleiding gekry het van plekke soos Zabar’s, La Caridad, en Big Nick s’n. “Dit was 24 uur oop, jy sou Zima gedrink het en Big Nick’s drieuur in die oggend op hoërskool bestel,” sê sy. “Ons was kinders in New York, dit is wat ons gedoen het.”

Donderdag, 28 April
Ontbyt: Geroosterde, gebotterde papawersaad bagel met spek, eier en Switserse van Olde Brooklyn Bagel Shoppe op Vanderbiltlaan. Ek kry Switsers omdat dit een van my gunstelinge is en dit sal nie my maag ontstel nie. Om ietwat laktose-onverdraagsaam te word is suig. Ten minste is botter nog goed om te gaan! As ek nie brood of sjokolade kon eet nie, sou daar ‘n probleem wees. Ek sal beslis ‘n paar dae lank huil, want ek sal baie ontsteld wees.

Hawermelk latte met twee skote van Mille-Feuille op Vanderbiltlaan. Ek was in elk geval nooit ‘n groot melkaanhanger nie, en ek verkies onversoete amandelmelk bo al die ander, maar koffiewinkels hou nie die onversoete aan nie. Hawermelk, vir my, is tipies die minste versoet van die nie-suiwelopsies. So, dit was die derde koffiedrankie wat ek sedert Desember gedrink het. Ek probeer om die kafeïen af ​​te lê, maar die vorige aand was ek by die Roots Fund Gala en tot so 01:00 het ek ‘n hupstoot nodig gehad.

Middagete was ‘n kombinasie van drie rolletjies van Inaka op Vanderbilt: salmrol, pittige salmrol en garnale tempura-rol. Garnale Shumai ook. Ek noem dit die standaard. Ek is mal oor hierdie kombinasie. Ek hou van garnale shumai, miskien meer as varkgyoza.

Botterkoekies drie-pak van ‘n werknemer net voor die sluiting van die winkel. Een van die vele stukke van my kryptoniet! Hou van ‘n goeie koekie. Ek hou van sjokoladekoekies. Ek hou van witsjokolade macadamia. Daar is hierdie ou, Sean, wat hierdie kafee genaamd Yardsale in Park Slope besit. Ek het vroeër naby dit gewerk, en ons het almal regtig die moeite gedoen. Wanneer hy resepte toets, het hy gekom en gesê: “Jy vertel my altyd die waarheid. Dis hoekom ek daarvan hou om goed saam met jou uit te toets.” Wel, ja, ek moet dit nie wil eet as dit nie lekker smaak nie. Wat is die punt? In elk geval, hy het ‘n vegan chocolate chip pistachio koekie daar wat awesome is.

Vrydag, 29 April
Ontbyt: halfsak Wegmans-slaaistel met een knoffel-hoenderborsie in skywe gesny. Hulle slaaistelle is vuur. Eerste keer om een ​​te gryp. Ek is nie, soos, ‘n gereelde besoeker van Wegmans nie. Een van my naaste vriende is. En sy is soos: “Wil jy Wegmans toe gaan? Hulle is oop tot 11.” So soms nadat sy klaargemaak het van haar restaurant, sal sy afkom en ons gaan.

Middagete was ‘n hoenderslaai-toebroodjie op ‘n rol met blaarslaai, tamatie, rooi ui, en piekels met ‘n sak ketelgekookte skyfies. Ook van Olde Brooklyn Bagel Shoppe. Hulle hoenderslaai is van die beste! Ek hoop hulle verander nooit hul resep nie.

Ek het uitgepluis wat hoenderslaai goed maak. Ek dink ek sal die geheim verklap. Jy moet die hoender posjeer. Dis nie gebakte hoender nie. Dit is nie rotisserie-hoender nie. Dit is geposjeerde of gestoomde hoender, en dit klink baie vreemd. Maar dis regtig goed vir hoenderslaai. Die tekstuur en die manier waarop dit nog sappig is, maar nie droog nie, maar nie puik sappige Dit behou net die regte hoeveelheid vog. Dit gaan alles oor die hoender.

Het na Pasquale Jones gegaan vir aandete, waar ek aan drie stukke sopressata en ‘n klein snytjie pepperoni-pizza peusel. Ek het rooi, wit, rosé en sjampanje gedrink. Ek was daar vir ‘n Dwyane Wade-geleentheid vir die vrystelling van sy rosé en voorskou van sy nuwe Cabernet Sauvignon. Super lekker en super goed. (Moenie op sy wyne slaap nie.) Almal het hom vrae gevra, en hy het gesê dat Carmelo Anthony, uit almal, die meeste van wyn weet en dat hulle elke keer as hulle uitgaan die lys aan Carmelo oorhandig.

Ek het ‘n trivia-vraag gewen en ‘n getekende Miami Heat-trui gekry. Ek het gesê dit gaan vir my suster as verjaarsdaggeskenk wees, want dit was daardie dag my suster se verjaarsdag. Dit was regtig lekker; hy het my gevra of ek ‘n video vir haar wil doen. Ek was soos: “Wat? Jaaa!” Dit was net super opwindend.

Toe kom ek by die huis en maak die Wegmans-sakslaai klaar met nog ‘n sny geroosterde hoenderborsie.

Saterdag, 30 April
Ek was veronderstel om vandag met my vriende te ontmoet. Nie een van ons was lus om Saterdag op te staan ​​om op die regte tyd te gaan brunch nie, want ons moes almal werk. In plaas daarvan het ek vir myself ontbyt gemaak: een gebakte eier oor medium, tuisgemaakte aartappels en groentewors. Ek is mal daaroor om ontbyt te maak. Dit was lekker.

Ek sal sê ontbyt is my gunstelingmaaltyd van die dag. Jy kan alles eet wat jy wil! Ek het dit op universiteit besef. Ek was soos, “O, dit is nie net graankos nie. Soos ek kan hê enigiets vir ontbyt? Dit is wonderlik. Ek is ‘n volwassene.”

Ek hou ook daarvan om korrels vir ontbyt te maak. Ek maak baie korrels, maar ek eet meer in die somer as in die winter. My ma is van die Suide en ons het elke somer na Atlanta gegaan om by my ouma en oupa te bly. Ek is grootgemaak met gruis vir ontbyt en ek doen suiker en botter op my gruis. Ek gee nie om wat iemand sê oor die sout en peper en al die dinge nie. Dis wat jy ook al wil hê. Ek is ‘n suiker, botter persoon.

Middagete was ‘n kalkoentoebroodjie met spekkonfyt en 50 sent-sak ruffles. Van Prospect Butcher Co. en die bodega langs my winkel. Daar is baie kos om op Vanderbilt te probeer. En as ek net van round-robin een kant na die ander hou, het ek so meer as twee weke gedek.

By Prospect Butcher sien jy hoe hulle die hele karkas van die koeltrok afhaal — hulle is ernstig. So as jy weet dat hulle heel in hul spasie slag, hoe kan jy nie vir hulle rekwisiete gee nie? Ek het nie regtig baie daar ingegaan nie, want ek het nie tyd om myself soveel te kook nie as gevolg van die winkel. Ek het ingegaan en ‘n toebroodjie gekry, want een van my werknemers gaan daar in en koop soos heeltyd goed om by die huis vir hom en sy meisie te maak. Ek het die braaivleis een gehad en ek wou ‘n ander een probeer.

Dit is ‘n goeie toebroodjie. Maar eerlikwaar, die plek waarop ek nou die meeste verlief raak, dit word Stocked genoem en dit is in Washingtonlaan, tussen St. Marks, oorkant dit. Ek het nie besef hoe wettig dit was tot so ‘n maand en ‘n half, twee maande gelede nie. Hulle braaivleistoebroodjie is wettig. Hulle kalkoentoebroodjie is wettig. Daar is ‘n paar ander dinge wat klap.

Sondag, 1 Mei
Ek het met my vriende ontmoet vir brunch. Ons het ons op Leland gevestig, want ek was een keer tevore daar vir aandete, en dit was uitstekend. Ek was half aan die slaap daardie hele aandete, want ek het sopas gewerk, ek weet nie, seker 20 dae aaneen en ek kon nie my oë oophou nie. Maar ek onthou amper alles proe en ruik ongelooflik. En my vriende was soos: “Dit was wettig.” En ek is soos: “Ja, dit was wettig,” en toe het ek weer gesnork.

Ons was vir vyf uur daar. Ons het amper die hele spyskaart bestel. Ek het mossels en suurdeeg as hoofgereg gehad. Het die tuisgemaakte wors, koekies, courgettebrood, braaibroodjies en wyn gedrink.

Ons het uiteindelik net ingehaal. Ons is almal drankprofessionals en ons was baie respekvol – en het gesê: “O, het jy hierdie tafel nodig?” – maar hulle het gesê ons is goed. So ons het net pret gehad. Ek was saam met vriende wat in die buurt gewoon het, en ons het besluit om iewers heen te gaan waarin ek nog nooit was nie. Ons het by Ode na Babel beland, waar ek een keer baie kort was. Ons het gin en tonikums gedrink en ‘n onbeplande middagdans gehad.

Een vriend het huis toe gegaan, en ek het uiteindelik saam met ‘n ander van my vriende aandete gekry. Ons bly ‘n blok van mekaar af. Ons het uiteindelik aandete by Rangoon gekry, want ons het altyd daaroor gepraat om te gaan. Hulle het plek gehad en dit was wonderlik. Dit was uitstekend, al glo ek ons ​​bediener was splinternuut, so ons moes aanhou druk vir items.

Ons het die uiekoekies, die gemmervarkfrikkadelle, die gebraaide eendkerrie, die tamaryn-pampoenbredie gedoen. Toe kry sy die klapperhoendernoedelsop en ons kry die pittige vis-smaak, want ek het dit gesien en gesê: “Ons moet dit kry.” Kante van taai rys, en dit was dit.

Hierdie een was ‘n wonderlike dag, want ons was soos: “O, ons is by Leland, bla, bla, bla. O, ons is nog steeds uit. Ons is honger. Kom ons gaan. Ons het net gedans.” Dit was my eerste dag af sedert 29 Maart. Ek het net twee oproepe van die winkel af gekry, een wat my bietjie vererg het en een wat nie. So dit was ‘n goeie dag.

see almal

Leave a Comment