Hrishikesh Hirway’s Grub Street Diet

Hrishikesh en Watson Hirway.
Illustrasie: Margalit Cutler

Hrishikesh Hirway is veral bekend as die skepper en gasheer van Liedjie Exploderdie podcast en Netflix-reeks wat kritikus Wesley Morris een keer geskryf het herinner hom “aan die alchemiese samesmelting” in die kuns, selfs wanneer hy nie ‘n groot aanhanger van die spesifieke liedjie is nie. (Hirway is ook die mede-skepper van Tuis kookmet Samin Nosrat, ander Die West Wing Weekly, saam met Joshua Malina.) Voordat hy in ander kunstenaars se prosesse begin delf het, was Hirway self ‘n musikant wat liedjies vrygestel het onder die naam One AM Radio en as Moors (met LaKeith Stanfield). Op 30 Maart stel hy sy EP vry Kamers wat ek my eie genoem het voordat jy vertrek reis vir die eerste keer in ‘n dekade, met stop in stede insluitend New York. Hirway het gereed gemaak vir die toer vanaf sy huis in Los Angeles, waar hy vandeesweek chole gemaak het en sy gereelde dosisse koekies en Calabriese chiles geniet het.

Woensdag, 9 Maart
Ontbyt was ‘n sjokolade see-sout RX Bar en ‘n smoothie gemaak met amandelmelk, piesang, proteïenpoeier en PB Fit. Jy kry ‘n momentopname van my lewe in twee spesifieke oomblikke. Die een is ek wat gereed maak om op toer te gaan en die ander is ‘n bietjie meer algemeen ek as ‘n persoon wat lief is vir soetgoed, maar probeer om ‘n gesonder leefstyl te hê, met ‘n mate van sukses en mislukking. Ek probeer ‘n manier vind om in hierdie wêreld te leef as ‘n semi-gesonde man wat baie van koekies hou. In ‘n mate probeer ek net opmaak vir jare om net te eet wat ek wil en ‘n regte soettand te hê en nie regtig aandag te gee nie.

Nadat ek ‘n nuwe episode saam met die musikant Perfume Genius gepubliseer het, het ek my middagete geëet: Gardein Ultimate plant-gebaseerde chick’n patties met piekels, blaarslaai, avokado, en Calabrië soetrissies. Ek het ‘n handvol jare gelede die eerste keer Calabrië-rissies by hierdie pizza-ketting gehad. Daarna het ek uitgevind jy kan Calabrië-rissies in die winkel koop, so nou is dit ‘n uitstekende bestanddeel, basies het ons een rak in ons yskas wat almal verskillende weergawes van warm brandrissies uit verskillende wêrelddele is. Daar is mango-piekel, en daar is Calabrië-rissies, en daar is harissa, en dan het ons ‘n rak van sriracha en brandrissie-olie.

Ek het ‘n Christelike oomblik gehad, wat my teruggebring het hoërskool toe. Toe ek in Massachusetts grootgeword het, was daar ‘n plek genaamd Supreme Pizza (wat ek sopas geleer het in Desember afgebrand het, wat ongelooflik hartverskeurend is) wat vroeër ‘n hoendervinger-sub gemaak het. Dit was die beste toebroodjie wat ek nog ooit gehad het. Dit was gepaneerde gebraaide hoendervingers in subvorm, met gesnipperde blaarslaai, mayonnaise, piekels, en wat hulle hots genoem het, wat net soetrissies was. En ek het nooit geweet wat die hots was nie, maar dit was ongelooflik. Ek dagdroom nog steeds oor daardie hoendervinger-subs. Hoërskool was toe ek ‘n vegetariër begin word het, maar ek sou steeds hierdie hoendervinger-subs eet. Ek kon nie daardie een toebroodjie prysgee nie.

Terwyl ek vroeër gebraaide hoendertoebroodjies gemis het, is die groente-opsies vir gebraaide hoender so goed noudat ek nie meer hoef nie. Hierdie toebroodjie wat ek met die Gardein-patty en die Calabrië-rissies maak, is my poging om die gebraaide hoendertoebroodjie van Supreme Pizza-slash-my hoërskooljare te herskep, en ek is mal daaroor.

Na middagete het ek saam met Jenny, met wie ek saamgewerk het aan my EP, geoefen en toe ‘n radio-onderhoud met KCRW se Steve Chiotakis gevoer.

Snack (?): OWYN sjokolade-proteïenskommel.

Vir aandete het ek chole gemaak met tofu en rys. Mango-piekel aan die kant. My ma was ‘n wonderlike kok en ek het nooit regtig die dissipline gehad om by haar te leer nie, behalwe hierdie een gereg. Op universiteit het ek gevra of sy my sal leer hoe om chole te maak, want dit was een van my gunsteling goed wat sy gemaak het, en tot vandag toe is dit die enigste resep van haar wat ek regtig tyd geneem het om te leer.

Nou, elke keer as ek enige soort Indiese kos probeer maak, is dit in wese net ‘n paar grade weg van daardie basisresep af. Ek het dit vir my vrou, Lindsey, gemaak toe ons die eerste keer saam gewoon het en sy was baie mal daaroor. Sy sou my vra om dit te maak en dan sou sy my vra om dit meer gereeld te maak as wat ek bereid was om dit te wil eet, maar sy het baie daarvan gehou. So ek het dit redelik gereeld begin maak. Maar ek onthou dat ek een keer vir my ma gevra het terwyl sy my geleer het hoe om dit te maak. Ek was soos: “Jy meet niks nie.” Sy het vir my gesê: “Dit is ‘n Indiese resep, daar is nie regtig enige mates nie.”

Donderdag, 10 Maart
Ontbyt was nog ‘n proteïen-smoothie, plus Ezekiel-roosterbrood met amandelbotter.

Het ‘n onderhoud met die Boston gevoer Wêrelden het toe daaraan gewerk om die volgende te redigeer Liedjie Exploder episode, met die komponis Steve Reich.

Het van middagete vergeet, so ek het uithaal by All-Time bestel: ‘n salmbak met soesji-rys, piekels, koolslaai. Ons het onlangs Los Feliz toe getrek, en dis reg af in die straat, so ek was nog nie soveel keer daar nie. Ek is nog besig om die spyskaart te leer, maar ek hou baie daarvan.

Ek het daardie aand ‘n geleentheid gehad vir PRX, die niewinsgewende openbare mediamaatskappy wat die Liedjie Exploder podcast. Daar was ‘n komynagtige, geroosterde, gekruide blomkool-voorgereg, en die hoofgereg vir vegetariërs was sampioenrisotto. Ek dink aan hoe dit meestal rys en botter en kaas is … en aangesien ek op die punt was om op die verhoog te staan ​​en vir 40 minute te praat, het ek dit uiteindelik oorgeslaan. Wanneer ek op die verhoog is, voel ek ek is veral selfbewus van wat in my liggaam aangaan, en ek hou nie daarvan om te vol te wees nie, want as ek slap voel, gaan dit uit my uitkom.

Vir nagereg het die geleentheidsorganiseerder eintlik die spyseniering gekry om my ma se mango-tert te maak – die weergawe wat Samin Nosrat vir die New York aangepas het Tye. Dit was ongelooflik vriendelik en roerend.

By die huis gekom en ‘n OWYN-proteïenskommel gehad.

Vrydag, 11 Maart
Nog ‘n smoothie. Hierdie keer het ek beetwortelpoeier daarby gevoeg, wat veronderstel is om te help met bloedvloei? Dit het wel ‘n beetagtige, effens aardse geur daarby gevoeg. Nogal lekker!

Vandag was ‘n dag van probeer voorberei vir toer: gimnasium toe gegaan, my liedjies geoefen, ‘n haarsny gekry.

Ek maak ‘n koekie in samewerking met hierdie wonderlike maatskappy in LA genaamd die heel beste koekie in die hele wêreld. Hulle is ‘n bakkery wat koekies by jou deur aflewer hier in die dorp of koekies nasionaal versend. Ons het gewerk aan die ontwerp en taal vir die poskaart, wat ‘n pittige sjokoladekoekie met donkersjokoladeskyfies en pistache is. Dit is toevallig ook veganisties, alhoewel jy dit nooit kon sien deur dit te eet nie.

Hierdie koekie is ‘n droom sedert ek die eerste seisoen van gekyk het die Groot Britse Bake Off, wanneer dit ook al was. Ek onthou hoe ek daarna gekyk het en regtig geïnspireer gevoel het om iets te maak. Ek het hierdie chili-pistachio bas, wat ek liefgehad het, van ‘n winkel in San Francisco waar my vriend werk genaamd Chocolate Covered. Elke keer as ek na San Francisco gaan, het ek by die winkel gestop en hierdie rissie-pistachio bas gekry, en ek was soos: “Wat as ek hiervan ‘n koekie kan maak?” Soveel as wat ek lief is vir koekies, het ek destyds glad nie geweet hoe om dit te bak nie, maar ek was: “Eh, wat ook al.” Ek was net so opgewonde nadat ek daardie seisoen gekyk het en ek het probeer om my weergawe van hierdie pittige pistachio-sjokoladekoekie te maak en dit was nie lekker nie.

Dit blyk dat jy iets moet weet oor hoe om ‘n koekie te maak voordat jy jou eie variasie daarop probeer doen. Maar dit het my begin begin met die proses om te probeer leer hoe om koekies te maak. ek het besluit Ek sal wees ‘n beter koekie-eter as ek kan begin leer hoe om ‘n koekiebakker te word.

Het ‘n slaai by my lessenaar geëet: spinasie, tempeh, rooi soetrissies, avokado, met ‘n hummus-sous.

Een keer per week, vir aandete op Vrydagaande, maak ek en my vrou hamburgers. Ons burger is ‘n Beyond Burger, op Dave’s Killer Bread. Aan die begin van die pandemie wou ek jalapeño-ketchup hê, maar om na die kruidenierswinkel te gaan was nog baie onseker, so ek het ‘n paar aanlyn gekoop. Die enigste manier om dit te kry was ‘n boks van ses. Ons is nou op die sesde bottel. Ons sit ook ‘n bietjie blaarslaai uit ons tuin daarop, en Dijon-mosterd, en dille-piekelskywe, wat die belangrikste deel is. Lindsey het home fries gemaak, wat haar gunsteling ding is; sy het haar werk bedank en dit was haar laaste dag, so dit was ‘n bietjie bederf. Ons het nou ‘n oond met ‘n konveksie-instelling, so hulle kom wonderlik uit.

Ook, om duidelik te wees oor ons tuinslaai: Dit is al Lindsey. Sy het ‘n tuintjie met kruie, blaarslaai en boerenkool. Een van die dinge wat die suksesvolste was, was die blaarslaai.

Vir “nagereg”, ‘n sjokolade-proteïendrankie en ‘n veganistiese pekanneut-sjokoladekoekie wat die Beste Koekie vir my gegee het.

Saterdag, 12 Maart
Ek moes ‘n bietjie vroeg opstaan ​​om iemand te ondervra, want hulle is in Duitsland gebaseer. So ek het net ‘n roosterbrood met amandelbotter gemaak en werk toe gegaan, by my lessenaar geëet.

Laat, verrassing, nog ‘n proteïen-smoothie. Ek moes podcast-advertensies opneem met my West Wing Weekly mede-gasheer Josh, en saam met my Tuis kook mede-gasheer, Samin. Ek het tussen opnames op ‘n paar kasjoeneute gepryk, en toe oorskiettempeh geëet terwyl ek in die kombuis gestaan ​​het.

My toermaat Jenny het daardie aand ‘n groot geleentheid gehad vir haar podcast, wat ‘n samevatting en besprekingsprogram oor is Buffy the Vampire Slayer, deur die lens van genderstudies en queerness; dit heet Buffering the Vampire Slayer. Elke jaar het hulle ‘n “prom” as ‘n spesiale regstreekse geleentheid gehou, en hierdie jaar het hulle toestemming gekry om dit by Torrance High School te hou, wat die werklike plek vir die hoërskool van Buffy was. Ons het toe ons regmaak om te gaan besef ons gaan vroeg moet eet voordat ons die 45 minute of wat ry om daar te kom, en die enigste ding wat ons regtig in die yskas gehad het, was nog ‘n pakkie Beyond Burgers. Ons het dus dieselfde as die vorige aand geëet. Geen home fries; maar ons sit avokado op die burgers.

By die prom het ons agter die verhoog saam met Jenny en haar vrou, Jess, en haar mede-aanbieder van die program, Kristin Russo, gekuier. Agter die verhoog het hulle groenkamergoed gehad. My vriend John Mark Nelson, met wie ek ook saamgewerk het aan die meeste van die liedjieskryf vir die plaat, het vir my gesê: “Die vlak van versnaperinge in die groenkamer is eintlik redelik verhoog,” en: “Hulle het dolmas, wat ek nog nooit gehad het nie. voorheen in ’n groen kamer gesien.” Dit was opwindend. Ek het ‘n dolma geëet, en ‘n Lara-kroeg.

Ons het huis toe gegaan en ‘n klompie gekyk Die Afterparty. Lindsey het springmielies met ‘n bietjie truffelolie gemaak.

Sondag, 13 Maart
‘n Laat ontbyt: hawermout met hierdie ertjie-proteïenmelk genaamd Ripple, ‘n skeppie proteïenpoeier, chia-sade, amandelbotter, klapper, gesnyde piesang en appel en bloubessies.

Jenny het teruggekom ná haar geleentheid, en ons het die middag geoefen. Dit was ‘n baie lekker dag, so ons het ‘n blaaskans geneem en so ‘n myl en ‘n half na Jeni se roomys gestap en kinderbolletjies gekry. Jenny is nie vegan nie, maar soos ek verkies sy die nie-suiwelroomyse, wat ons albei gekry het.(Koue brousel en klapperroom vir haar; donkersjokolade-truffel vir my.) Ons het teruggestap terwyl ons dit geëet het.

My voorkeur vir vegan roomys was eers onlangs die geval, en dit is nie te sê ek verkies alles vegan nie. Ek dink die oorgrote meerderheid roomys waarvan ek hou, is suiwel. Maar op die oomblik heel, heel bo aan die spel is nie-suiwelroomyse, een wat baie goed gedoen word. Jeni’s is regtig baie goed daarmee. Daar is ‘n plek hier plaaslik genaamd Wanderlust Creamery wat ongelooflik is. Een van die dinge wat die roomys so, soort van, luuks maar ook duur maak, is die vetinhoud, en daar is ‘n sekere punt waar dit vir my te veel is. Die roomys het amper soos ‘n botteragtige kwaliteit, want daar is soveel melkvet in en dit voel swaar en selfs ‘n bietjie vetterig, al is dit premium roomys wat deur baie goeie roomysplekke gemaak word.

Maar dit blyk dat as jy dieselfde benadering volg en dit dan net vervang met ‘n nie-suiwelbasis, soos ‘n rysmelk of wat ook al hulle gebruik, en dit is steeds baie ryk. Dit is gewoonlik die probleem met nie-suiwelroomys, dat hulle nie daardie rykdom het nie. Maar hierdie plekke soos Jeni’s en Wanderlust en Salt & Straw, wanneer hulle hul kragte gebruik – hul ongelooflike kragte van luukse, romerige roomys – en net begin met iets wat minder romerig is dan vind dit die perfekte balans vir my.

Terwyl ons geoefen het, het Lindsey vir ons al drie aandete gemaak – ‘n “soesji-bak.” Rys, yuba, tofu, wortels, komkommer, avokado, bedek met furikake. Ons het die laaste episode van Valhalla Vikings. Ek is beslis verlig om daarmee klaar te wees, want dit was ek wat net ‘n passasier was. My vrou en Jenny het ‘n gedeelde liefde vir enige program waarin ‘n vrou mense met ‘n swaard doodmaak.

see almal

Leave a Comment