Filmmaker Rebeca Huntt’s Grub Street Diet

Huntt se fliek beba neem sy titel van haar kinderjare bynaam.
Illustrasie: Lindsay Mound

Rebeca Huntt het die afgelope agt jaar aan haar debuutrolprent gewerk, beba‘n persoonlike dokumentêr waarin, soos een resensent het dit gestel, Huntt “stuk pynlike dele van haar familie en sosiale geskiedenis saam, onttrek haar eie identiteit uit die oorblyfsels van haar trauma.” Die film is grotendeels gemaak, en speel af, in New York, waar Huntt grootgeword het, maar die regisseur het eintlik na ‘n klein dorpie ongeveer 90 minute buite Mexikostad verhuis net voor die pandemie en het nuwe kreatiewe vryheid in beide die letterlike en figuurlike ontdek. spasie wat sy daar gekry het. “Toe ek in New York was, was ek soos, My brein voel ‘n bietjie vaag,” sy sê. “Ek het al hierdie tekens gekry om te beweeg. Jy ken daardie oomblikke wanneer dit is soos, As jy nie jou oë oopmaak nie, gaan jy dit fokken mis?”

Donderdag, 28 Julie
Ontbyt was chiapoeding met vrugte, gemaak deur my vriend Karli, wat ook my joga-instrukteur is. Ek het ‘n bietjie tyd op my hande gehad, so ek en Karli het met ‘n tuis-toevlugsoord vorendag gekom, waar ons ‘n paar keer per dag joga en meditasie doen en dan kook sy heerlike maaltye. Dit is ‘n verblyf, en kruideniersware vir ons albei vir die laaste drie dae beloop minder as 20 dollar. Dit was die laaste dag.

Om so iets saam met my vriend te kan doen, is ongelooflik en baie grondig. Ek het altyd verskeie werke gehad. Nie twee werke nie, maar drie plus. Ek het in restaurante gewerk — Café Habana, Rintintin; daar was ‘n plek in Brooklyn genaamd Fitzcarraldo – en ek het nooit my welstand geprioritiseer nie, want ek was net te besig. Werk, maar vind ook ‘n manier om daardie kreatiewe ruimte te koester. Ek het ‘n bietjie hartseer gevoel. Ek sou vir myself sê, Goed, jy het hierdie werke, maar wanneer jy nie daarby is nie, is dit hoeveel tyd jy die film gaan gee, en jy gaan heeltemal teenwoordig wees terwyl jy dit doen. Tyd was my mees waardevolle bate. Nou, om ‘n goeie lewenskwaliteit te kan bekostig, om te gaan stap en dan terug te kom huis toe om te skryf of in my hangmat onder ‘n suurlemoenboom te sit en niks te doen wanneer ek kreatief vasgevang voel nie – daardie kak is waardevol.

Middagete was ‘n quinoa-bak met avokado, sampioene en tamaties. Ons het ook die heerlikste vars tortillas by my buurvrou gekoop wat dit elke oggend van haar skoonpa se mielies maak.

Aandete was ‘n sampioenburger van my gunsteling restaurant in ons klein dorpie genaamd Cocina Milagritos. Alles is ‘n ma en pop besigheid hier. Daar is ‘n ander restaurant waarvan ek ook hou. Ons het nie gegaan nie, maar dit het ‘n goeie storie: Die eienaar was vroeër ‘n visserman. Sedert hy 9 jaar oud was, het hy met sy hande saam met sy gesin gaan visvang. Hy het sy vrou ontmoet terwyl hulle in Mexikostad gewerk het. Sy het daar na ‘n deftige skool gegaan, en dit was soort van ‘n Aspoestertjie-storie omgekeerd. Toe maak hulle ‘n restaurant hier oop. Ons is in die berge, so ons het nie baie seekos nie — dit is nie ‘n verskepingsprioriteit nie. Maar elke Donderdag kom sy familie en bring vir hom vars vis, en dit is ongelooflik.

Vrydag, 29 Jul
Ontbyt was hawermoutpannekoeke met eiers en vrugte, gemaak deur joune. Ek eet amper elke dag hierdie pannekoeke. Toe ek nie kak gehad het nie, het ek nog steeds hawermout geëet – net groot bakke daarvan. Dis nou vir my vreemd om dit ontbyt te eet is nie hawermout Dit is Karli se resep, en ek is so geheg daaraan.

My gesin het gekuier, wat so opwindend was. Ek moet ‘n bietjie fancy wees met hulle. Ons het ‘n organiese mark op Vrydae, so ons het soontoe gegaan en soveel tostadas gehad: nopales, guacamole, hoender. Dit was so gaaf om dit met hulle te deel. Om eerlik te wees, ons het soveel tostadas gehad dat ons aandete oorgeslaan het en almal teen 21:00 aan die slaap geraak het om te kyk fantastiese planeet.

Saterdag, 30 Julie
Ek het tuisgemaakte wafels by my gunstelingmark in die dorp gekoop, en ons het dié met hardgekookte eiers gehad. Toe ons grootgeword het, het ons elke dag tuisgemaakte maaltye gehad. Ontbyt was so belangrik vir my ma, en daarom is dit so belangrik vir my.

Ons was op pad na CDMX, so vir middagete het ons net cecina-taco’s van La Doña in die straat gegryp. Sy maak die beste nopales, wat sy oor die taco’s sit. mmmm

Toe ons by Mexico City kom, is ons na La Isla de las Muñecas in Xochimilco. ’n Boot het nadergekom met drankies en versnaperinge. Ek het ‘n michelada bestel, en so ook my ma. Dit sou haar verjaarsdag die volgende week wees, maar ek sou nie saam met haar wees nie, so ek het die mariachis vir haar “Las Mañanitas”, wat die Latino-weergawe van “Happy Birthday” is, laat sing terwyl ons dronk geword het van ons 40- ons micheladas.

Aandete was by La Zaranda in Roma. Dit is Mexikaanse kos met ‘n Colombiaanse flair, en dit het baie lekker gevoel om my ma en niggies soontoe te kon neem. Met almal in die dorp het ek meer in ‘n naweek gaan uiteet as wat ek gewoonlik die hele maand doen. Ek het ceviche en tuna tacos gehad, en dit was die beste.

Sondag, 31 Julie
Het die dag by Panadería Rosetta begin en hul heerlike koejawel-en-kaas-deens gehad. Wel, ek het eintlik twee gehad. Dit het gevoel soos om my hawermout te verneuk, maar my familie was in die dorp, so fok dit.

Ek het die eerste keer in 2019 hierheen gekom vir ‘n kunstenaarsverblyf. Dit was eintlik net ‘n koel huis in die berge wat deur ‘n cool kunstenaar besit word. Ons het ‘n ander betekenis van kunstenaarsverblyf in New York — dit is ‘n hele ding. Maar toe ek veronderstel was om terug te gaan, het die pandemie getref, en dit was soos, Wag wat? My ma het kom kuier, en sy was soos: “Hierdie plek is so jou styl.” Dit het my so baie herinner aan waar ek my somers in Venezuela deurgebring het, waar my ma vandaan kom. Ek het ‘n bietjie geld uit werk gespaar – soos niks, maar dit was genoeg om te sê: “Ek is goed vir ses maande met huur, ek kan vir kruideniersware betaal, en ek kan af en toe na ‘n restaurant gaan.” Ek was net in Manhattan vir die Tribeca Film Fest, en die plek wat ek by Airbnb besoek het terwyl ek daar gebly het, was die ekwivalent van meer as ‘n jaar van my huur.

Na ontbyt het ons Frida Kahlo se huis besoek, en daar was ‘n man wat vars klappers verkoop het, so ons moes stop vir een voordat ons ingaan. My niggie is 16 jaar oud en wil ‘n kunstenaar word. Ek was al baie keer by die Blou Huis, maar om saam met my niggies te gaan was die spesiaalste.

Vir middagete het ons by Los Danzantes geëet en alles bestel. Seekat, eend-taco’s – ‘n fees, en ‘n wonderlike dag, voordat almal lughawe toe moes gaan.

Vir ‘n Sondagpet het ek en my vriend na Taco Bar gegaan, wat my gelukkige plek is. Ek het sampioen-taco’s en een van die rib-taco’s gehad, want hulle is net so goed. Het hulle met ‘n mezcal-skemerkelkie gepaar en toe was dit weer na my pueblo toe.

Maandag, 1 Aug
Ek het al na my gesin gemis, maar dit was so lekker om terug by die huis te wees. Gewoonlik wanneer ek diep besig is om te skryf, word ek vyfuur wakker. Dit is die tyd wat ek die veiligste voel — niemand praat nie; niemand loop nie; daar is geen trokke nie. Dit is net tyd om die freak te laat wys en te eksperimenteer en pret te hê. Om 7:30 is daar ‘n vrou wat oefenklasse het. Ek gaan vier dae per week, kom huis toe en mediteer vir ‘n uur, en dan eet ek my ontbyt. Maar ek het dit nie vanoggend gedoen nie, want my familie het pas vertrek, ek het die vorige aand mezcal gehad, en my brein was ‘n bietjie stadig. Dit was net ‘n ander vibe.

In plaas daarvan het ek my hawermoutpannekoeke gemaak en gekyk Voor sonop. Ek is mal oor Richard Linklater, en ek wou onthou hoe hy iets gedoen het. So ek was soos Ok, laat ek dit net vinnig kyk en dit weer sien. Toe chill ek op die hangmat en skryf die middag.

Middagete was glutenvrye pasta met pesto uit my buurman se tuin, en aandete was boerenkool, hummus en avokado taco’s met vars tortillas. Toe ek grootgeword het, het ek altyd in die kombuis gehelp en toe het ek meer op universiteit begin kook omdat ek moes. Albei my ouers is ongelooflike kokke, en die kos was altyd baie voedsame Karibiese kos, soos rys en boontjies, plantanos, hoender, slaaie. Alles was tuisgemaak, en my dieet was regtig gesond. Kook was nog altyd deel van my familie, maar ek was voorheen so besig. Nou het ek die ruimte en tyd om dit self te doen, en dit voel vir my net soos sukses op so ‘n spesifieke manier.

see almal

Leave a Comment