A Blizzard in Red Hook

Sunny’s, na die sneeustorm.
Foto: Tammie Teclemariam

Hierdie artikel het oorspronklik verskyn in Die jaar wat ek New York geëet het, ‘n nuusbrief oor eet deur die stad, een restaurant op ‘n slag. Teken hier in.

Ek het daarin geslaag om die enigste oop sitplek by Sofreh vas te trek net toe die eerste sneeuvlokkies verlede naweek begin val het. ‘n Sneeustorm het oor die driestaatgebied uitgesak, maar jy sou dit nie van die skare binne geweet het nie. Toe ek die kroegman vra of hy verwag het dat dit so besig sou wees – selfs op ‘n Vrydag – het hy sy skouers opgetrek. “Mense dink hulle gaan môre ingesneeu word, so hulle wil vanaand uitgaan.”

Die volgende dag, iewers tussen agt en tien duim later, het die sneeu begin sak en ek het besluit om uit my woonstel te klim. Ek wou iewers heen gaan, al wou ek nie hê dat daardie plek in my eintlike woonbuurt moes wees nie. Red Hook, het ek besef, sal perfek wees, want die enigste mense daar sal plaaslike inwoners wees, en hulle sal waarskynlik bly wees daaroor. Wanneer die huis net per motor of boot bereikbaar is, moet jy dit beter daar hou.

Toe my Uber my aflaai, was daar byna niemand op die sypaadjie nie, behalwe ‘n ou wat ‘n sneeublaser stoot. Ek het Latynse dansmusiek in die verte gehoor en dit gevolg tot by ‘n deur met helder ligte wat uit die nate sypel. Ek het gedink dit is San Pedro, ‘n Mexikaanse restaurant wat ek geweet het naby was, en ek het probeer inkom, maar ten spyte van al die rumoer was die deur stewig gesluit en niemand het uitgekom om te vra of ek die wagwoord ken nie, so ek het aanbeweeg.

Gelukkig is Red Hook die tuiste van Brooklyn Ice House, wat soos die Platoniese ideaal van ‘n duikkroeg is. Onder die warm gloed van Kersliggies wat die hele jaar deur hang, het ‘n paar mense by die kroeg basketbal gekyk, terwyl voorlangs ‘n groep nog-gebondelde 20-iets blikkies Pabst oopgebars het. Ek het vir vriende gewag, so ek het ‘n Paloma en ‘n bietjie buffelblomkool bestel en te laat onthou dat Ice House net kontant is.

Buffelblomkool by Brooklyn Ice House.
Foto: Tammie Teclemariam

“Ons wil hierdie plek probeer wat pas oopgemaak het,” het een van my vriende gesê toe hy aankom. “Grindhaus.” Hy woon in die buurt, so hy weet waarvan hy praat, maar ek was deurmekaar. Grindhaus is (a) oud en (b) gesluit weens die pandemie, of so het ek gedink.

My vriend het verduidelik dat die restaurant in die “sagte heropening”-modus was. Dit het al ‘n paar weke om 17:00 toegemaak, maar as gevolg van die sneeu het dit daardie dag laat oopgemaak en het steeds aandete bedien. Die stad was gevul met restaurante wat gesluit het weens die storm, maar hier was ‘n plek wat gevoel het of dit net vir ons weer oopgemaak het. Red Hook is magies op maniere wat ander woonbuurte nie is nie.

Ek het Ice House se OTM getref – stilweg aanvaar dat $5 in verskeie bankfooie die prys is wat jy betaal vir egtheid – en ons het ons reis oor Van Bruntstraat begin. Ongeveer twee minute later was ons in die nuwe-ou Grindhaus en die eienaar, Erin Norris, het vir my die storie van haar restaurant vertel, hoe dit veronderstel was om net voor die pandemie verkoop te word en hoe sy, toe dit deurgeval het, gevind het. haarself die eerste paar maande van die pandemie in Europa afgewag, waar sy toevallig was. Sy het einde verlede jaar eindelik heropen en is nog, sê sy, besig om haar visie uit te sorteer. Vir nou is sy tevrede met ‘n lae-sleutel-bekendstelling wat die restaurant toelaat om ‘n werk aan die gang te bly.

Die burger by Grindhaus.
Foto: Tammie Teclemariam

Ons het ‘n karaf warm sake bestel – ‘n verrassende spesialiteit by die restaurant – en het aan die werk gekom om ‘n bietjie kos te kies. Ons het ‘n boerenkoolslaai met “Calabrian kimchi Caesar”-sous (pittige ruvoer), bros kluitjies gevul met pers aartappel in klapperbouillon (koolhidrate op koolhidrate is elite) en die “OG GH burger.”

Ek het nooit die oorspronklike Grindhaus-burger gehad nie, maar ek kan sê dat die huidige weergawe baie goed is. “Ek het ‘n bietjie spek gehad, so ek het dit by die mengsel gevoeg,” het die sjef, Kev, deur die kombuisvenster aan ons verklap. Die ster van hierdie burger was egter nie regtig die vleis nie; dit was die rol, wat op een of ander manier in die liminale ruimte tussen focaccia en Engelse muffins geleef het. Dit was taai en warm en – deur nog ‘n bietjie geluk – onmoontlik vars. “Die rolletjies het uit die oond gekom net ’n minuut voor die burgers klaar was,” het sjef Kev verduidelik. Ek het dit opgekryt tot by die laat opening, maar was nietemin gelukkig.

Na ete het my vriende hul reis huis toe begin, en ek het van Brunt afgestap, die wind op my rug gesweep en my in die rigting van die water gedruk. Ek het lank genoeg by Tuisdorp ingeduik om Koreaanse baba-agterribbetjies te bestel en om te hoor hoe die gereelde mense wat by die kroeg saamgegroepeer is, praat oor “die grootste gat in die buurt.” (Ai, ek het nie die naam gekry nie.)

Uiteindelik het ek in Sunny’s geland, wat om 20:30 op ‘n Saterdag verlate was. So naby aan die kus was die elemente straf en ek was nie verbaas dat mense besluit het om selfs ‘n paar blokke in die binneland te bly nie. “Ons was vroeër vol,” het die kroegman gesê terwyl hy ‘n pittige appelwyn geskink het en my versoek om ‘n kwitansie, wat hy op ‘n vel notaboekpapier geskryf het (weer net kontant, weereens) verplig het. Ek het in ‘n hokkie gaan sit en na die sneeuhawe anderkant die venster uitgekyk. Ek het ‘n oomblik geneem om die stilte te waardeer – ‘n luukse vir iemand wat saam met kamermaats en ‘n hond woon – en ek het gewonder of daar enige plek anders in die stad is wat so kalm voel.

34 Sofreh 35 Sharlene’s 36 Brooklyn Ice House 37 Grindhaus 38 Sunny’s 39 Hometown Bar-B-Que 40 King Mother 41 Burchak Pide 42 Little Mad 43 Scarpetta 44 The Seville 45 Ramen Danbo 46 kyuramen

see almal

Leave a Comment